Vicepremier ucrainean: Autorităţile depun eforturi pentru a garanta protecţie şi sprijin pentru persoanele evacuate din regiunea Doneţk

Autorităţile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială, a declarat sâmbătă vicepremierul Irina Vereşciuk, ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, potrivit agenției Ukrinform, citată de News.ro.

Vicepremierul ucrainean Irina VereşciukFoto: Facebook/ Ірина Верещук

„În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor”, a declarat Vereşciuk.

Potrivit ministrului, evacuarea din regiunea Doneţk are două motive: intensificarea ostilităţilor şi absenţa aproape completă a aprovizionării cu energie electrică şi gaze.

Prin urmare, în această iarnă, zonele populate vor rămâne fără căldură, a precizat oficialul guvernamental.

La 29 iulie, Cabinetul de Miniştri a înfiinţat un Comandament de coordonare pentru a organiza evacuarea civililor din regiunea Doneţk şi a numit-o pe Irina Vereşciuk în fruntea acestuia.

Din acest organism vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor de aplicare a legii şi administraţiilor regionale.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.