Vicepremier ucrainean: Autorităţile depun eforturi pentru a garanta protecţie şi sprijin pentru persoanele evacuate din regiunea Doneţk

Autorităţile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială, a declarat sâmbătă vicepremierul Irina Vereşciuk, ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, potrivit agenției Ukrinform, citată de News.ro.

Vicepremierul ucrainean Irina VereşciukFoto: Facebook/ Ірина Верещук

„În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor”, a declarat Vereşciuk.

Potrivit ministrului, evacuarea din regiunea Doneţk are două motive: intensificarea ostilităţilor şi absenţa aproape completă a aprovizionării cu energie electrică şi gaze.

Prin urmare, în această iarnă, zonele populate vor rămâne fără căldură, a precizat oficialul guvernamental.

La 29 iulie, Cabinetul de Miniştri a înfiinţat un Comandament de coordonare pentru a organiza evacuarea civililor din regiunea Doneţk şi a numit-o pe Irina Vereşciuk în fruntea acestuia.

Din acest organism vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor de aplicare a legii şi administraţiilor regionale.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.