VIDEO / Au început probele tehnice pentru recepţia sistemului de balizaj al aeroportului de la Ghimbav

Au început probele tehnice pentru recepţia finală a sistemului de balizaj de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

„În aceste zile facem probele de punere în funcţiune şi recepţie la terminarea lucrărilor pentru sistemul de balizaj al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. În imagini avem sistemul flash de lumină dinamică pentru Cat III de operare. Sistemul de balizaj al aeroportului nostru este de categorie 3, care reprezintă categoria maximă în ceea ce priveşte operaţiunile de dirijare a aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă.”, a transmis Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, pe pagina de Facebook

Sistemul de balizaj ajută aeronavele să aterizeze chiar în condiții de vizibilitate scăzută, până la doar 175 de metri vizibilitate în lungul pistei.


Lămpile care intră în componenţa balizajului au rolul de a delimita pista şi suprafeţele de mişcare aeroportuară şi de a le oferi piloâilor reperele vizuale de care au nevoie pentru a realiza manevrele de decolare-aterizare.

Pe amplasamentul de la Ghimbav au fost montate atât lămpi încastrate în pistă, cât şi lămpi supraterane, care conturează perimetrul pistei de decolare-aterizare, al căii de rulare şi al platformei de îmbarcare-debarcare.

Contractul pentru obiectivul „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, în valoare totală de 65.598.566,25 lei, a fost implementat cu succes de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.