VIDEO Avocații lui Alexei Navalnîi, reținuți de Poliția rusă imediat după condamnarea disidentului

Poliția rusă a reținut doi avocați ai lui Alexei Navalnîi, la scurt timp după ce un tribunal l-a condamnat pe opozantul Kremlinului la nouă ani de închisoare pentru fraudă și acuzații de sfidare a instanței, scrie Reuters.

Alexei NavalniiFoto: Instagram/navalny

Conform sursei citate, avocații Olga Mikhailova și Vadim Kobzev anunțaseră că Navalnîi va face recurs la decizia tribunalului rus.

Alexei Navalnîi a fost declarat marți „vinovat” de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus, care l-a condamnat apoi la 9 ani de închisoare.

Opozantul rus a reacționat la condamnare cu un mesaj pe Twitter, „Nouă ani. Ei bine, așa cum obișnuiau să spună personajele din serialul meu preferat, „The Wire”: „Ai de făcut doar două zile. Ziua în care intri și ziua în care ieși”. Aveam chiar și un tricou cu acest slogan, dar autoritățile penitenciare mi l-au confiscat, considerând că imprimeul este extremist.”

Opozantul rus a fost judecat în timp ce era deja încarcerat pentru alte condamnări, pe care el le respinge și care sunt considerate de lumea occidentală drept acțiuni politice care au în spate influența Kremlinului.

Procurorii au cerut instanței să-l trimită într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

Navalnîi a fost încarcerat anul trecut, când s-a întors în Rusia după ce a primit tratament medical în Germania în urma unui atac toxicologic cu un agent neurotoxic din epoca sovietică, în timpul unei vizite în Siberia în 2020. Navalnîi l-a acuzat pe Putin pentru atac. Kremlinul a susținut că nu a văzut nicio dovadă că Navalnîi a fost otrăvit și a negat orice rol al Rusiei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.