VIDEO Conflictul din Ucraina se transformă într-un război de tranșee – analist

Luptele dintre forțele ucrainene și cele rusești par să fie blocate în unele părți cheie din sudul și sud-estul Ucrainei, soldații ducând un război de tranșee de școală veche, arată filmări care uneori sunt greu de verificat, relatează The Guardian. Cu toate acestea, un analist militar citat de BBC notează că luptele din Ucraina au intrat într-un ritm care amintește de războiul de tranșee din Primul Război Mondial.

soldat adapostindu-se in transeuFoto: Captura video

POV from a Ukrainian trench taking Russian artillery fire pic.twitter.com/4HZF26HLmR

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) June 7, 2022

Justin Crump, directorul executiv al companiei de consultanță de securitate Sibylline, a declarat pentru BBC că conflictul se duce „la nivel micro”, Rusia fiind acum „norocoasă să cucerească un câmp în 24 de ore”.

În unele locuri, asta îi favorizează pe ucraineni să-și păstreze teritoriul; în altele, se potrivește trupelor ruse care ocupă orașele pe care le-au capturat.

Crump, un fost militar al armatei britanice, spune că Rusia pare să aibă un ușor elan – pe măsură ce trupele sale „înaintează”. Moscova va dori să captureze Severodonețk și apoi restul regiunii de est Donbas pentru a declara „orice fel de victorie”.

El se așteaptă ca Kremlinul să-și vizeze în continuare Zaporojie, apoi să facă o nouă încercare la Harkov și să încerce să captureze Odesa.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.