VIDEO Germania a aprobat vânzarea a 18 obuziere RCH-155 către Ucraina

Guvernul federal german a aprobat vânzarea către Ucraina a 18 obuziere autopropulsate RCH-155, pe care Kievul le-a cerut în urmă cu două luni, relatează Ukrainska Pravda.

obuziere autopropulsate RCH-155Foto: Captura video

După săptămâni de ezitare, guvernul german a fost de acord cu cererea Ucrainei de a furniza arme de artilerie suplimentare. După cum reiese din documentele obținute de WELT AM SONNTAG, Kievul a cerut livrarea de obuziere încă de la jumătatea lunii iulie. Mai exact, este vorba despre 18 exemplare RCH-155 în valoare de 216 milioane de euro.

Vineri, ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a confirmat că guvernul german a dat undă verde vânzării RCH-155.

„Acesta va fi o contribuție semnificativă la creșterea eficienței armatei ucrainene. Sper că guvernul federal va continua să urmeze în mod constant această cale”, a spus diplomatul și a adăugat că speră în aprobarea unor contracte similare ulterioare.

Este de așteptat ca livrările RCH-155 să fie gata nu mai devreme de 30 de luni de la încheierea contractului – adică în 2025. Producătorul nu a vrut să înceapă producția de arme autopropulsate înainte de a obține acordul guvernului.

Acest sistem de arme este rezultatul combinării unei turele telecomandate – care dispus de un tun de 155 mm cu încărcare automată – cu șasiul unui vehicul blindat Boxer 8×8.

Acest sistem de artilerie este echipat cu un tun de 155 mm / L52. Componentele tunului provin de la obuzierul PzH 2000. Boxerul RCH 155 păstrează, de asemenea, performanța lui PzH 2000 – având o cadenţă de tragere de 6-8 proiectile pe minut. Poate trage toate proiectilele standard NATO de 155 mm. Raza maximă de acţiune este cuprinsă între 30-56 km în funcţie de tipul proiectilului folosit.

xxx

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.