VIDEO Imagini rare din interiorul centralei Zaporojie. Rușii au parcat camioane militare lângă un reactor nuclear

Pe rețelele de socializare a început să circule de joi o înregistrare video în care se pot observa mai multe camioane militare rusești parcate într-o sală de turbine conectată la un reactor nuclear de la centrala Zaporojie, unde bombardamentele din ultime vreme îngrijorează întreaga lume și de care Rusia și Ucraina se acuză reciproc.

Camioane rusești parcate în interiorul centralei Zaporojie foarte aproape de un reactor nuclearFoto: Captură video Twitter

Postul american de televiziune CNN a geolocalizat și a confirmat faptul că înregistrarea video în care apar mașinile militare ale rușilor în interiorul centralei de la Zaporojie este autentic, însă nu au putut stabili și momentul în care a fost făcută.

În imginile care circulă intens pe rețelele de socializare s-ar vedea una dintre cele șase camere ale turbinelor, care este conectată la unul din reactoarele nucleare ale centralei cucerite de ruși în luna martie.

Potrivit CNN, cele cinci vehiculele din imagini par a fi camioane rusești, dintre care unul are simbolul Z pe el, și sunt parcate la aproximativ 130 de metri de un reactor nuclear.

Rusia susține că nu a depozitat arme în centrala nucleară Zaporojie, în timp ce Kievul a acuzat de mai multe ori trupele trimise de Putin în Ucraina că țin armament în interiorul complexului nuclear și că lansează atacuri de acolo.

Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov, a declarat vineri că prezența militară a Rusiei la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei este o garanție împotriva a ceea ce el a numit un „scenariu Cernobîl”, făcând referire la catastrofa nucleară din 1986, notează Reuters.

––––-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.