VIDEO Imagini virale cu oameni care fug dintr-un magazin din Shanghai pentru a scăpa de carantină

Imagini cu busculada creată într-un magazin Ikea din Shanghai au devenit virale – zeci de oameni forțează ușile, în încercarea de a scăpa de agenții de pază și polițiștii care voiau să îi închidă acolo după depistarea unui contact al unui pacient cu COVID-19, conform BBC.

Busculada la un magazin din ShanghaiFoto: Captura

În imaginile apărute pe rețelele sociale este surprins momentul în care paznicii închid ușile magazinului, iar mulțimea forțează, oamenii reușind să fugă.

Yesterday, an abnormal health code case was presented at an IKEA in Shanghai, & the entire mall was suddenly blocked\uD83E\uDD76

Some ppl forced their way out for fear of being sent to concentration camps, but there is actually nowhere to escape under #AmazingChina’s digital surveillance pic.twitter.com/MWpbTOJ3kz

— Donna Wong\uD83D\uDC9B\uD83D\uDDA4 (@DonnaWongHK) August 14, 2022

Oficialii încercau să închidă magazinul Ikea din districtul Xuhui, după ce au depistat un client contact direct al unui pacient cu COVID. Astfel, conform deciziei autorităților, cei care au mers la magazinul Ikea ar trebui plasați în carantină timp de două zile, urmate de alte cinci zile de monitorizare a sănătății.

Ikea a anunțat, duminică, că magazinul a fost închis din cauza restricțiilor anti-COVID.

Închiderea bruscă a magazinului a fost dispusă deoarece a fost depistat un contact apropiat al unui băiat de șase ani testat pozitiv, a declarat duminică directorul adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, Zhao Dandan.

Reamintim că la începutul acestui an Shanghai, cu peste 20 de milioane de locuitori, a trecut printr-un lockdown sever de două luni, autoritățile implementând ceea ce au numit strategia „zero-COVID”.

De atunci, autoritățile au decis carantinarea rapidă a zonelor în care au fost detectate cazuri de COVID-19 sau persoane care au intrat în contact cu pacienți infectați. Astfel, au existat situații în care oamenii s-au trezit închiși în restaurante, în săli de sport sau în birouri.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.