VIDEO / Încă cinci elicoptere ale Poliţiei ucrainene au ajuns la Braşov

Încă 5 elicoptere ucrainene pentru misiuni civile, fără armament, au ajuns la Brașov pentru mentenanță. România reprezintă unul dintre refugiile principale pentru ucraineni. De această dată, cinci elicoptere pentru misiuni civile ale Poliţiei din Ucraina au zburat către Brașov pentru mentenanță. În total, MApN spune că 14 elicoptere au primit aprobarea de zbor prin România în perioada următoare.

După ce a primit aprobarea diplomatică de survol din partea autorităților române, Ucraina a trimis încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru misiuni civile la noi în țară. Acestea, fără armament la bord, au ajuns Brașov pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România. Primele patru au ajuns pe teritoriul țării noastre marți după-amiază.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare”, a precizat în urmă cu puţin timp MApN.

MApN a mai informat marți că patru elicoptere ucrainene ce se aflau deja în zbor deasupra României au primit aprobare de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță.

„Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.”, a transmis MApN.

elicoptere ucraina

elicoptere ucraina

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.