VIDEO Japonia, lovită de un nou taifun. Două persoane au murit

Taifunul Talas s-a abătut sâmbătă asupra regiunilor centrale ale Japoniei, aducând cu sine ploi torenţiale şi provocând alunecări de teren care au cauzat două decese şi au rănit mai multe persoane, în timp ce zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate, relatează Agerpres citând agenţiile internaţionale de presă.

TaifunFoto: STR / AFP / Profimedia

Oraşul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala ţării, Tokyo, a fost deosebit de afectat de intemperii, înregistrând 417 mm de precipitaţii începând de joi, a anunţat Agenţia de Meteorologie a Japoniei (JMA). Taifunul Talas a generat vânturi de 65 km/h şi rafale care ating viteze de peste 90 km/h.

Un bărbat de 40 de ani a murit în Kakegawa, o localitate din prefectura Shizuoka, atunci când casa lui a fost distrusă de o alunecare de teren, au raportat sâmbătă postul public de televiziune NHK şi presa locală. Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit decedat după ce automobilul său a plonjat într-un baraj.

La Hamamatsu, o localitate situată tot în prefectura Shizuoka, o altă alunecare de teren a rănit uşor trei persoane, potrivit NHK.

120.000 de gospodării au rămas fără curent electric după ce o alunecare de teren a doborât doi stâlpi de electricitate, a anunţat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co.

WATCH: #Typhoon Talas lashed central #Japan on Saturday with torrential rain and fierce winds, killing two due to landslides and leaving tens of thousands of households without power after two power transmission towers collapsed. pic.twitter.com/pJ0jlDQPRW

— BNN Newsroom (@BNNBreaking) September 24, 2022

Deşi JMA a retrogradat sâmbătă dimineaţă taifunul Talas în categoria cicloanelor extratropicale, meteorologii niponi au prognozat alte ploi în prefectura Shizuoka pentru orele următoare şi i-au îndemnat pe localnici să fie atenţi la riscurile de inundaţii, alunecări de teren, valuri puternice şi ploi torenţiale în centrul, estul şi nordul Japoniei, inclusiv la Tokyo.

Oraşul Yokohama, aflat la 30 de kilometri sud de Tokyo, a emis o recomandare de evacuare până sâmbătă la prânz pentru 3.000 de rezidenţi.

Taifunul se afla sâmbătă dimineaţă la ora locală 06:00 (21:00 GMT, vineri seară) în Oceanul Pacific la 100 de kilometri sud de regiunile centrale ale Japoniei. Talas se îndreaptă spre nord-vest, însoţit de vânturi puternice.

Japonia este lovită de aproximativ 20 de taifunuri în fiecare an, în lunile de vară şi de toamnă. Săptămâna trecută, patru persoane au fost ucise şi 151 au fost rănite după trecerea taifunului Nanmadol peste regiunile sud-vestice ale arhipelagului nipon.

Potrivit unora dintre oamenii de ştiinţă, schimbările climatice ar spori gravitatea acestor fenomene meteorologice extreme.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.