VIDEO Jubileul de Platină: Regina Elisabeta a II-a, apariție la balconul Palatului Buckingham, în ultima zi a festivităţilor

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a făcut apariția duminică seară, în ultima zi a festivităţilor istorice ce marchează cei 70 de ani de domnie ai săi, la balconul Palatului Buckingham, alături de alți membri ai casei regale, de unde a salutat mulțimea, relatează BBC News.

Regina Elisabeta a II-a, la balconul Palatului Buckingham, alături de membrii casei regale britaniceFoto: Alberto Pezzali / AP – The Associated Press / Profimedia

Alături de regină, la balconul Palatului Buckingham s-au mai aflat Prinţul Charles și Camilla, dar și Ducele şi Ducesa de Cambridge, William şi Kate, cu cei trei copii ai lor.

A fost o apariție scurtă a reginei – ea a zâmbit și a salutat mulțimea adunată în fața palatului, înainte de a se retrage în interior.

Suverana în vârstă de 96 de ani nu a putut să participe la evenimentele de vineri și sâmbătă din cadrul Jubileului, după ce s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni.

Patru zile de festivități pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

Festivităţile ce au marcat Jubileul de Platină al reginei s-au desfășurat începând de joi, de-a lungul unui weekend prelungit de patru zile.

Duminică, în centrul Londrei a avut loc o mare paradă televizată, cu circa 10.000 de participanţi – soldaţi, muzicieni, dansatori, păpuşari şi alţi artişti. Parada s-a încheiat în faţa Palatului Buckingham, unde cantautorul Ed Sheeran, în vârstă de 31 de ani, a interpretat în onoarea reginei şi a prinţului Philip, soţul suveranei decedat anul trecut, celebra sa baladă „Perfect”.

Simbol al stabilităţii într-un secol de mari tulburări, Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952. Ea a traversat istoria cu o constanţă şi un devotament pentru care britanicii, care au cunoscut-o în această perioadă, îi sunt recunoscători.

Mulţi dintre participanţii la festivităţile jubiliare au fost conştienţi că aceasta este poate una dintre ultimele ocazii în care îşi pot vedea suverana, a cărui succesiune este în pregătiri, fiul ei Charles reprezentând-o din ce în ce mai des.

În pofida sănătăţii sale precare, regina Elisabeta a II-a nu are nicio intenţie să abdice, legată de promisiunea pe care a făcut-o când avea 21 de ani – la vremea aceea fiind încă prinţesă – de a-şi sluji supuşii toată viaţa.

Însă, în această perioadă de tranziţie, ea a ţinut să îşi liniştească supuşii. „Sper ca următoarele zile ne vor permite să reflectăm la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, privind în acelaşi timp viitorul cu încredere şi entuziasm”, a scris regina într-un scurt mesaj transmis la începutul sărbătorilor jubiliare. O încredere care se va extinde, speră ea, către moştenitorii săi.

Citește și:

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.