VIDEO Maia Sandu, primită la Kiev de președintele ucrainean. Zelenski propune un răspuns coordonat la amenințările Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut luni omologului său din Republica Moldova, Maia Sandu, care a vizitat Ucraina, un răspuns coordonat la amenințările Rusiei, conform CNN.

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, la KievFoto: president.gov.ua

„Țările noastre se confruntă cu amenințări create de agresiunea rusă și de politica rusă. Dacă amenințările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat la acestea”, a spus Zelenski într-o conferință de presă comună cu Maia Sandu, la Kiev.

Zelenski a reiterat de asemenea că „Ucraina rămâne un garant” în criza din Transnistria, regiunea separatistă a Moldovei cu prezență militară rusă, și că „va ajuta în mod activ Moldova în continuare”.

Maia Sandu a vizitat luni orașele Borodianka, Bucha și Irpin, care au fost devastate de ocupația forțelor ruse, în martie, ea condamnând „violența fără sens a acestui război”.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova, o țară cu 2,6 milioane de locuitori, a primit o jumătate de milion de refugiați ucraineni de la începutul războiului, pe 24 februarie.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.