VIDEO Manifestații împotriva armelor și violențelor cu arme în SUA

Mii de demonstranți s-au adunat sâmbătă la Washington, D.C. și în statele americane, cerând parlamentarilor să adopte o legislație menită să pună capăt violenței cu armele după masacrul de luna trecută la o școală primară din Texas, relatează Reuters.

D.C. Mayor @MayorBowser speaks at the March for our Lives protest. She calls for D.C. statehood and “common-sense” gun control laws. pic.twitter.com/OkOR5tNhbv

— Douglas Blair (@DouglasKBlair) June 11, 2022

March for Our Lives (MFOL), grupul fondat de studenții supraviețuitori ai masacrului din 2018 de la un liceu din Parkland, Florida, a declarat că a planificat peste 450 de mitinguri pentru sâmbătă, inclusiv la New York, Los Angeles și Chicago.

În Washington, sute de oameni se adunau constant la National Mall, lângă Monumentul Washington, în ciuda unei ploi slabe.

Marșul organizației din 2018 la Washington, la câteva săptămâni după ce 17 persoane au fost ucise la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, a adus sute de mii de oameni în capitala SUA pentru a face presiuni asupra Congresului să ia măsuri legislative, deși opoziția republicană a împiedicat în Senatul SUA orice noi proiecte legislative care aducă limitări cu privire la arme.

Președintele american Joe Biden, un democrat care la începutul acestei luni a cerut Congresului să interzică armele de asalt, să extindă verificările și să pună în aplicare alte măsuri de control al armelor, a declarat că sprijină protestele de sâmbătă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.