VIDEO O rachetă rusească a lovit districtul istoric din Harkov. „Un coșmar. Rușii ne torturează orașul”

O rachetă rusească a lovit sâmbătă districtul istoric al orașului Harkov (nord-estul Ucrainei), o persoană fiind rănită în urma atacului, potrivit poliției, relatează The Guardian.

Război în Ucraina: O rachetă rusească a lovit districtul istoric din orașul HarkovFoto: Madiyevskyy Vyacheslav/Ukrinform / Abaca Press / Profimedia

Atacul cu rachetă a avariat mai multe clădiri și a lăsat un mare crater în mijlocul străzii. Un polițist local a declarat pentru agenția Reuters:

  • „Nu sunt obiective militare aici, nici aparatură militară. Doar clădiri rezidențiale, cu cetățeni obișnuiți, în apropierea locului de impact”.

Tetiana Zviahintseva, un comerciant local ce mătura sticla spartă împrăștiată pe asfalt, în timp ce privea la pagubele produse magazinului său, spune:

  • „Groază și coșmar. (Rușii) ne torturează orașul. Bombardamentele nesfârșite ne-au epuizat pe toți”.

Război în Ucraina: Daune după ce o rachetă rusească a lovit districtul istoric din orașul Harkov (Foto: Andrii Marienko / AP / Profimedia)

Situat la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Rusia, orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, este vizat cu regularitate de către forțele ruse, care nu au reuşit niciodată să-l cucerească. Sute de civili au fost ucişi în regiunea omonimă, potrivit autorităţilor locale.

The very heart of Kharkiv. Russia constantly builds up its missile terror. Historic buildings that have only recently been renovated are damaged again. Preliminary again S 300 missile strike. pic.twitter.com/KXr00jgAOi

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) August 27, 2022

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.