VIDEO Primele imagini cu distrugerile provocate de sistemele HIMARS asupra armatei ruse

​Trupele ucrainene au reușit să distrugă două posturi de comandă rusești cu ajutorul lansatoarelor HIMARS.

Ucrainenii ar fi distrus un post de comanda rusesc cu ajutorul HIMARSFoto: Captura

Brigada 72- mecanizată a Ucrainei a publicat imagini care arată un post de comandă distrus. InformNapalm a spus că este vorba de postul de comandă al Armatei a 20-a ruse, care a fost distrus cu sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS fabricate în SUA.

We have geolocated the reported Ukrainian HIMARS strike in a school(Shkola N2) in Izyum. The complex appears to be a Russian military base or at least being used by them as we see various military vehicles and cars marked with the „Z”.

Coordinates: 37UCQ7387553489 pic.twitter.com/O8ez8jjumZ

— RIC (@rhoint_en) June 26, 2022

De asemenea, armata ucraineană ar fi distrus mai multe lansatoare de rachete multiple Uragan, potrivit Kyiv Independent.

Forțele ucrainene au postat încă de vineri imagini cu sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite în acțiune, dar fără să arate și ce pagube au reușit să facă forțelor rusești.

HIMARS este un sistem de rachete cu lansare multiplă dezvoltat pentru armata americană în anii 1970. Acesta transportă o capsulă preîncărcată cu șase rachete ghidate de 227 mm sau o capsulă încărcată cu o rachetă tactică.

Atât Rusia, cât și Ucraina operează deja sisteme MLRS, dar versiunea HIMARS cu șase rachete trimisă pentru a ajuta Kievul este mai avansată, cu o rază de acțiune și o precizie superioare.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.