VIDEO / Protest la Carfil Braşov. Aproape 300 de angajaţi îşi cer salariile restante din decembrie 2021 şi ianuarie 2022

Angajaţii societăţii Carfil Braşov SA care face parte din industria naţională de apărare protestează astăzi împotriva conducerii unităţii, din cauza restanţelor salariale. Aproape 300 de angajaţi se află în curtea fabricii solicitând plata salariilor restante pe lunile decembrie 2021 şi ianuarie 2022, precum şi achitarea bonurilor de masă pe lunile respective.

Deşi societatea din Braşov se confruntă cu datorii financiare către bugetul de stat, menţionăm că ANAF nu a blocat conturile firmei. Mai mult, compania suferă din cauza lipsei de comenzi, deşi are un portofoliu foarte bogat, lipsa de comenzi fiind cauzată, în opinia angajaţilor, de lipsa de implicare a responsabililor în această direcţie. Practic, fără sprijin de la Ministerul Economiei şi de la Ministerul Apărării Naţionale, societatea din Braşov nu poate comercializa ceea ce poate produce.

„Cerem rezolvarea în regim de urgenţă a situaţiei de la Carfil Braşov şi acordarea tuturor drepturilor salariaţilor”, a declarat, pentru ziarul BURSA, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică.

Amintim că, în urmă cu o lună, au protestat din aceleaşi motive şi salariaţii de la fabrica de armament din Cugir. În urma protestului şi a intervenţiei lui Florin Spătaru, ministrul Economiei, angajaţii şi-au primit drepturile salariale şi urmau să beneficieze de o mărire cu 500 lei a salariului de bază.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.