VIDEO Putin, de acord „în principiu” cu implicarea ONU și a Crucii Roșii în evacuarea civililor din Mariupol

Președintele rus Vladimir Putin a fost de acord „în principiu” cu implicarea Organizației Națiunilor Unite și a Comitetului Internațional pentru Crucea Roșie în evacuarea cetățenilor din uzina Azovstal din Mariupol, relatează CNN.

Vladimir PutinFoto: Profimedia Images

De asemenea, secretarul general al ONU, António Guterres, „a reiterat poziția Națiunilor Unite cu privire la Ucraina, iar ei [Guterres și Putin] au discutat propunerile de asistență umanitară și de evacuare a civililor din zonele de conflict”, potrivit purtătorului de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus, marți seară, secretarului general al ONU, António Guterres, că discuțiile de pace cu Ucraina continuă online și că speră că vor aduce „un rezultat pozitiv”.

Putin, despărțit de Guterres de o masă lungă, și-a repetat afirmațiile anterioare că Moscova nu a fost implicată în presupusele atrocități care au avut loc la Bucha la începutul acestei luni.

„Rusia s-a confruntat cu provocări la Bucha, ceva cu care partea rusă nu a avut nimic de-a face”, a spus Putin în timpul întâlnirii de la Kremlin, potrivit The Guardian.

Putin during the meeting with António Guterres: “The situation is complicated and even tragic. But it’s very simple.”

Simple. pic.twitter.com/isMOsQjSXg

— Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) April 26, 2022

Ucraina a acuzat armata rusă că a executat civili în Bucha pe care trupele ruse au ocupat-o timp de câteva săptămâni înainte de a se retrage.

Putin a învinuit în continuare Ucraina pentru blocarea procesului de negocieri, spunând că nu va semna un acord de garantare a securității cu Ucraina fără ca problemele teritoriale ale Crimeei și Donbasului să fie rezolvate.

Liderul rus a mai spus că în prezent „nu au loc operațiuni militare directe” în jurul oțelării asediate Azovstal.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.