VIDEO Rishi Sunak, fost ministru al finanțelor, și-a anunțat candidatura pentru a-l înlocui pe premierul Boris Johnson

Fostul ministru britanic de Finanțe Rishi Sunak a declarat vineri că va candida pentru a-l înlocui pe premierul Boris Johnson, care a anunțat cu o zi înainte că demisionează, relatează Reuters.

Rishi Sunak isi anunta candidatura la sefia Partidului ConservatorFoto: Captura video

  • „Cineva trebuie să preia controlul asupra acestui moment și să ia deciziile corecte. De aceea candidez pentru a fi următorul lider al Partidului Conservator și prim-ministrul tău”, a spus Sunak într-un videoclip de campanie publicat pe Twitter.
  • „Deciziile pe care le luăm astăzi vor decide dacă următoarea generație de britanici va avea de asemenea șansa unui viitor mai bun.
  • „Confruntăm acest moment cu onestitate, seriozitate și determinare, sau ne spunem un basm reconfortant care ne-ar putea face să ne simțim mai bine pe moment, dar îi vom lăsa pe copiii noștri mai rău de mâine?”

Rishi Sunak, care a demisionat marți din funcția de ministru de finanțe afirmând că publicul britanic „se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corespunzător, competent și serios”, a fost până anul trecut favorit pentru a-i succeda lui Johnson.

El a fost lăudat pentru pachetul de redresare economică în timpul pandemiei de COVID-19, printre care un program de păstrare a locurilor de muncă care a prevenit şomajul masiv ce ar fi costat 410 miliarde lire (514 miliarde dolari).

Totuşi, el a fost criticat pentru că nu a furnizat suficient sprijin gospodăriilor britanice şi a primit o amendă pentru încălcarea restricţiilor din timpul lockdown-ului legate de coronavirus.

Dezvăluirile despre statutul fiscal al soției sale bogate care nu este domiciliată în străinătate și amenda pe care a primit-o, împreună cu Johnson, pentru încălcarea normelor de blocare COVID i-au afectat imaginea.

Rishi Sunak a declarat luni că îl susţine pe premierul Boris Johnson.

Cu toate acestea, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, este favorit în rândul membrilor Partidului Conservator pentru a fi următorul lider al formațiunii, arată rezultatele unui sondaj YouGov realizat joi.

Premierul britanic Boris Johnson, confruntat cu o „revoltă” în cadrul guvernului său și al Partidului Conservator, și-a anunțat joi demisia. Decizia sa a venit după o avalanșă de plecări din cabinetul său și cereri tot mai numeroase de demisie ce au început marți seară, printre care și a lui Sunak.

Johnson a spus că își va exercita funcția de premier până când va fi ales noul lider al conservatorilor, precizând că procesul va începe imediat. „Astăzi am numit un cabinet pentru a servi, ca şi mine, până la instalarea unui nou lider”, a spus el.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.