VIDEO Scufundarea remorcherului rus cu rachete Harpoon: Acum și în imagini HD

Atacul ucrainenilor de vineri dimineața, când au reușit să lovească și cel mai probabil să scufunde un remorcher rus care transporta militari ruși și un sistem antiaerian către Insula Șerpilor, a fost primul în care au fost folosite rachete antinavă Harpoon. Doar că imaginile apărute nu era prea clare.

Scufundarea remorcherului rus cu rachete antinava HarpoonFoto: Captura Twitter

Acum, pe rețelele sociale, a apărut și varianta HD (High Definition) a clipului video filmat dintr-o dronă Bayraktar aflată la mare depărtare, folosind camera sa în infraroșu.

Pe imagini se vede clar cum două rachete care zboară la mică altitudine deasupra apei vin și lovesc în plin remorcherul „Vasiliy Bekh” (indicativ SB-379). La bord remorcherul avea un sistem antiaerian „Tor” și ducea soldați, arme și muniție pe Insula Șerpilor.

După cele două explozii care au loc la interval mic una după alta se vede rămășițele navei care ard violent deasupra apei.

#Ukraine: We received HD footage of the Vasily Bekh rescue tug being struck by 2 Ukrainian Harpoon ASM, as observed by the Bayraktar TB2 drone.

It was not being used in the usual role and was transporting men & equipment. Both RU & UA sources claim heavy damage and many killed. https://t.co/O7mSuWwZZW pic.twitter.com/dPSY0AZXm8

— \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) June 19, 2022

Ucraina a folosit rachete antinavă Harpoon primite din Danemarca

După ce s-a aflat despre atacul asupra remorcherului, Ministerul apărării de la Kiev a sugerat că nava a fost scufundată, spunând că remorcherul a fost „demilitarizat complet”, iar acum „(crucișătorul) Moskva nu mai este singur (pe fundul mării)”.

Armata ucraineană a spus că a folosit două rachete antinavă Harpoon, cel mai probabil dintre cele primite de la Danemarca. SUA au promis că vor trimite și ele asemenea arme.

Interesant este că lovitura a fost filmată de la depărtare de o dronă turcească a ucrainenilor, pe imagini fiind evidentă inconfundabila interfață a Bayraktar TB-2. Aceasta probabil a contribuit la operațiune, stând însă la o depărtare destul de mare ca să nu intre în raza de acțiune a sistemelor Tor.

Potrivit estimărilor, drona filma de la o distanță de 15 kilometri, având o altitudine de circa 1.000 de metri.

––––-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.