VIDEO Televiziunile rusești propun împușcarea ofițerilor de recrutare prea zeloși: Dați-le și o cazma

Numărul cazurilor în care bărbați ruși au primit ordine de încorporare deși nu erau eligibili este atât de mare încât situația nu a putut fi ascunsă nici de televiziunile rusești, prezentatorul TV Vladimir Soloviov propunând împușcarea ofițerilor de recrutare care sunt prea zeloși.

Vladimir SoloviovFoto: Willvest News / Profimedia Images

Momentul a avut loc în timpul emisiunii lui Soloviov de la postul Rossiya-1, unul dintre invitați fiind Margarita Simonian, șefa canalului Russia Today.

„Toți am citit că primul val va fi reprezentat de soldați, sergenți și ofițeri de rang inferior până în vârsta de 35 de ani. Dar trebuie să vă arăt câte ordine de încorporare sunt distribuite unor soldați de 45 sau 43 de ani care sunt deja aaaah?”, întreabă Simonian, gesticulând pentru a sugera persoane care au cam trecut de vremea serviciului militar.

„Cred că inclusiv unul de 62 de ani a reușit să fie convocat”, intervine Soloviov, Simonian adăugând apoi că ea a văzut cazul unui bărbat de 59 de ani care a primit ordin de încorporare.

Înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare săptămâna trecută au prezentat însă și cazul unui locotenent-colonel rus în vârstă de 63 de ani care a relatat că a fost chemat la biroul de recrutare. Acesta povestea în filmare că suferă de diabet și ischemie cerebrală dar că a fost declarat apt de un medic militar, chiar dacă nu a fost supus testării medicale.

„Practic, ceva trebuie făcut în legătură cu asta”, susține Margarita Simonian în emisiunea de la Rossiya-1, adăugând că oamenii nu ar trebui „supărați”.

Last night Kremlin mouthpieces Vladimir Solovyov and Margarita Simonyan tried to find scapegoats for Russia’s chaotic mobilisation, with Solovyov even calling for overzealous recruitment officers to be shot

I don’t think this morning’s attack in Siberia was what he had in mind pic.twitter.com/bXw4X7eMzr

— Francis Scarr (@francis_scarr) September 26, 2022

Propagandistul favorit al Kremlinului vorbește despre împușcarea unor ofițeri ruși

„Am putea să îi împușcăm pe cei responsabili?”, întreabă Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin. Șefa Russia Today răspunde că este împotriva împușcării oamenilor dar Soloviov o contrazice:

„Eu în schimb sunt pentru! Pur și simplu i-aș târî în public pe câțiva din acei ofițeri de recrutare responsabili, în special pe deșteptul ăla din Novosibirsk”.

Nu este clar la care caz se referă Vladimir Soloviov dar acest oraș din Siberia a fost scena unor proteste anti-mobilizare în ultimele zile.

In #Novosibirsk women made emotional appeals to the riot police to join together in protest, calling Putin crazy, and that they (the riot police) will be sent to war next. The women appealed to the riot police that they want them to stay alive. Nevertheless, arrests continued. pic.twitter.com/za5rAir8lF

— Igor Sushko (@igorsushko) September 25, 2022

„Apucați-l pe acel ofițer de recrutare de ureche și trimiteți-l în prima linie pe frontul din Donbas”, propune prezentatorul TV rus, adăugând că acestuia ar trebui să îi fie dată o cazma pentru a-și săpa singur un loc pe front.

„Nu cred că se gândea la ceva precum atacul ce a avut loc azi-dimineață în Siberia”, notează ironic jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care a tradus momentul de la televiziunile rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 215-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.