VIDEO Ucrainenii au perfecționat metoda „momeala” de lovire a tancurilor rusești

O nouă înregistrare video distribuită miercuri pe rețelele de socializare arată cum operatorii ucraineni ai dronelor folosite în război au perfecționat tehnica „momeala” de lovire a tancurilor rusești.

Nou tanc rusesc lovit cu tehnica „momeala”Foto: Captura video

Înregistrarea arată cum ucrainenii folosesc o dronă pentru a lansa o grenadă exact în trapa unui tanc rusesc T-72B3, provocând detonarea muniției aflate la bordul său.

#Ukraine: A 3-pointer from a Ukrainian drone dropping an adapted M430A1 HEDP 40x53mm grenade right into the hatch of a T-72B3 obr. 2016 tank causing a deadly ammo cookoff.

Another T-73B3, which had collided with a truck, was hit too but wasn’t damaged due to reactive armor. pic.twitter.com/qwx9NGz8yW

— \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) August 17, 2022

Noua înregistrare video amintește de o alta distribuită de militarii ucraineni la începutul lunii iulie în care aceștia au reușit la fel să „arunce” o grenadă exact în trapa unui tanc, însă de la o înălțime mai joasă.

#Ukraine: Finally a first loss of a Russian T-62M tank in the South.

How? A RGD-5 grenade in a special fish bait bomb was dropped right in a hatch from a Ukrainian drone. pic.twitter.com/4oNf4MBcRt

— \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) July 6, 2022

Totuși, după cum se poate vedea din noile imagini, tehnica nu are întotdeauna succes, un al doilea tanc țintit de ucraineni scăpând aproape fără avarii datorită armurii sale de protecție reactivă și a faptului că operatorii ucraineni nu reușesc să nimerească trapa.

Nu este clar dacă această tehnică de lansare a unor grenade cu ajutorul unor drone comerciale ar fi eficientă și în condiții de luptă, toate înregistrările apărute până acum părând să arate lovirea unor tancuri rusești abandonate de operatorii lor.

Însă ea poate fi folosită pentru scoaterea definitivă din acțiune a unor tancuri și a altor vehicule de luptă rusești care au fost imobilizate în zone care nu se află sub controlul forțelor armate ucrainene.

Anterior, militarii ucraineni au arătat și cum adaptează grenadele pentru a fi lansate cu ajutorul unei momeli folosite de pescari, de unde și porecla metodei.

#Ukraine: UA forces continue further development of ways to deliver munitions from commercial drones – this time they adapted fish bait bombs, placing ordinary F-1/RGD-5 grenades inside.

Note that the UZRGM fuze can be modified to remove the delay, causing an instant explosion. pic.twitter.com/vQokEqKWMg

— \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) May 17, 2022

Urmărește ultimele evoluții din a 175-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.