VIDEO Un incendiu forestier violent continuă să se răspândească în California: Mii de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent care a afectat de vineri o pădure din California a continuat să se răspândească duminică, provocând evacuarea a mii de oameni, în timp ce căldura foarte mare afectează zeci de milioane de americani din toată țara, relatează AFP.

Incendiu forestier in CaliforniaFoto: DAVID MCNEW / AFP / Profimedia Images

More than 500 firefighters, assisted by aircraft, have been battling the ongoing California wildfire, says a fire service official.

It could take a week to contain the fire that started on Friday.

Some scientists say it is driven by climate change and years of drought. pic.twitter.com/XKRJJB97Lf

— DW News (@dwnews) July 24, 2022

Focul, numit „Oak Fire”, se extinde lângă Parcul Național Yosemite și faimoșii săi arbori giganți Sequoia. „S-a extins semnificativ în porțiunea de nord, deplasându-se mai departe în Pădurea Națională Sierra”, potrivit Departamentului Silvic și Protecție împotriva incendiilor din California.

The Oak Fire is now 9,100+ acres. Clearly the Fire wants to push into the heat of the day as it continues to nuke off hillsides. This footage taken recently shows the fire pushing North and East. Thank you to the individual who sent this footage in. #oakfire #california #wildfire pic.twitter.com/J1klPcZ2Co

— TheHotshotWakeUp: Podcast (@HotshotWake) July 23, 2022

Favorizat de „secetă extremă”, vânturi și temperaturi în creștere, incendiul, combătut de aproximativ 2.000 de pompieri, a ars cel puțin 5.500 de hectare de pădure, a distrus 10 proprietăți, a deteriorat alte cinci și a amenințat peste 2.500, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestui departament.

Peste 6.000 de persoane, majoritatea trăind în comunități mici la mare altitudine, au fost deja evacuate sâmbătă, potrivit unui alt purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din California, citat de ziarul Los Angeles Times. Starea de urgență a fost declarată de guvernatorul statului Gavin Newsom.

Parcul Yosemite, unul dintre cele mai faimoase din lume, suferise un incendiu la mijlocul lunii iulie, ale cărui flăcări i-au amenințat arborii sequoia.

Vestul american a fost afectat deja de incendii forestiere de amploare și intensitate excepționale în ultimii ani, cu o prelungire a sezonului incendiilor, fenomen pe care oamenii de știință îl atribuie schimbărilor climatice.

„Oak Fire” este una dintre cele mai dramatice manifestări ale valului de căldură care afectează Statele Unite în acest weekend, în nord-vest, centru și nord-est. O hartă a Serviciului Național de Meteorologie (NWS ) arată o parte foarte mare a țării, inclusiv California, tot sudul, iar apoi o mare parte a coastei de est, afectată de temperaturi cuprinse între 37 și 43 de grade.

„Va fi extrem de copleșitor, mai ales în marile zone metropolitane de la Washington la New York și Boston”, a scris NWS pe Twitter.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.