VIDEO Un nou grup de tancuri rusești încearcă să se ascundă printre copaci cu rezultate previzibile

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare a surprins cum două tancuri rusești încearcă fără succes să se ascundă într-un pâlc de copaci de artileria ucraineană.

Tancurile rusesti nu au foarte mare succes cu ascunsul printre copaciFoto: Captura video

Înregistrarea a fost redistribuită de administratorii paginii OSINTtechnical, aceștia notând că primul tanc, un model T-80BV, lovește o mină după ce trece drumul.

Eastern Ukraine, a column of Russian armored vehicles comes under fire from Ukrainian forces while crossing a divided highway. The lead T-80BV hits a mine as it reaches the opposite side. pic.twitter.com/u1keo509DV

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) August 15, 2022

Imaginile video amintesc oarecum de o altă înregistrare apărută pe platformele social media zilele trecute, aceasta surprinzând un tanc rusesc ce cade într-un curs de apă după ce încearcă să se ascundă într-un pâlc de copaci de artileria ucraineană.

Ceea ce se întâmplă cu al doilea tanc din noua înregistrare este însă mai puțin clar, unii internauți comentând că acesta ar fi fost de fapt atacat de o echipă de ucraineni ce au organizat o ambuscadă.

Înregistrarea video pare să surprindă la secunda 00:04 un foc tras din partea dreaptă a pâlcului de copaci, chiar înainte de explozia de lângă tanc. Însă un proiectil poate fi văzut venind și din spatele vehiculului de luptă. Cert este că al doilea tanc reușește să scape pentru moment în timp ce cel care a trecut peste mină este abandonat rapid de echipajul său.

O altă înregistrare video distribuită marți pe rețelele de socializare a surprins din nou cum un blindat rusesc trece inexplicabil peste o mină deși alte două vehicule blindate sunt abandonate imediat lângă ea.

Forțele armate ucrainene estimau în bilanțul publicat marți dimineața că de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie au distrus 4.152 de blindate rusești și 1.880 de tancuri. Aceste cifre trebuie privite însă cu o notă de circumspecție întrucât nu pot fi verificate independent.

Urmărește ultimele evoluții din a 174-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.