VIDEO Zelenski continuă evaluarea personalului de la SBU: 28 de oficiali ar putea fi demiși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus luni seară că evaluarea angajaților de la Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă și că este luată în considerare demiterea a 28 de oficiali, din direcții și niveluri diferite, argumentând „performanță nesatisfăcătoare”.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Anunțul vine după ce Zelenski a cerut parlamentului să-l demită pe șeful SBU Ivan Bakanov, după ce pe 18 iulie adjunctul biroului prezidențial Andrii Smirnov a spus că procurorul general Iryna Venediktova și șeful SBU Ivan Bakanov nu au fost demiși, ci suspendați temporar pentru anchetă.

Ivan Bakanov – care a fost responsabil de serviciul de securitate de stat cu 30.000 de persoane, SBU, din 2019 – și procurorul general, Irina Venediktova, care a condus investigațiile privind crimele de război, au fost suspendați din cauza acuzațiilor că au eșuat să contracareze infiltrația rusă.

Zelenski a mai spus în discursul său zilnic „forțele armate ale statului nostru au reușit să provoace pierderi logistice importante invadatorilor”.

„Este din ce în ce mai greu pentru armata rusă să dețină poziții pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanților, identificăm și neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate orașele și satele noastre. Singura întrebare este timpul. Și cât timp durează, nu uitați să oferiți informații și sprijin emoțional oamenilor noștri din zonele ocupate”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.