Vladimir Putin le recomandă rușilor să bea ceai de salcie în loc de Coca-Cola: „E mai sănătos”

Președintele Vladimir Putin le recomandă rușilor să înlocuiască băutura carbogazoasă Coca-Cola cu ceai de salcie de producție autohtonă după ce compania americană s-a retras din țară, relatează TASS.

Ministrul rus al apararii Serghei Soigu si Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

El a vorbit despre acest lucru la vorbind la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor” desfăşurat la Moscova, promițând că îi va da indicații ministrului Agriculturii Dmitri Patrușev cu privire la dezvoltarea producției de ceai de salcie.

Dmitri Patrușev este fiul lui Nikolai Patrușev, președintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, considerat ideologul Kremlinului și potențialul succesor al lui Putin.

Ceaiul de tei „este cu siguranță mai sănătos decât niște Coca-Cola, care e doar chimicale”, a dat asigurări Vladimir Putin. Kremlinul a anunțat ulterior că „propunerile relevante” au ajuns deja pe biroul președintelui.

Putin deplânge „dependența umilitoare” a rușilor față de produsele occidentale

Coca-Cola a anunțat pe 8 martie că se retrage de pe piața rusească în semn de protest față de războiul din Ucraina, fiind una dintre primele mari companii occidentale care au luat o asemenea decizie.

Băutura americană a fost înlocuită ulterior de imitații locale precum „Komi-Cola” sau „CoolCola”, la fel ca în cazul altor băuturi retrase din Rusia.

Vladimir Putin a abordat miercuri despre subiectul companiilor occidentale care au decis să plece din Rusia „cu tehnologii și personal instruit”, vorbind de o dependență „umilitoare”.

„Nu ar exista bucurie dar nenorocirea a ajutat. Dependența, această dependență umilitoare este și o dependență foarte periculoasă, deoarece această dependență se extinde și se mișcă treptat dintr-o zonă în alta, inclusiv în domenii foarte critice legate de tehnologiile militare”, a spus el.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.