Vladimir Putin spune că investițiile în sectorul energetic rusesc s-au prăbușit, dar nu din cauza sancțiunilor

​Președintele rus Vladimir Putin a afirmat miercuri că investițiile în sectorul energetic rusesc au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani, dar că acest lucru nu are legătură cu „operațiunea militară specială”, relatează TASS.

Vladimir Putin ameninta ca taie gazul EuropeiFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

În cadrul unor comentarii făcute cu ocazia sesiunii plenare a Săptămânii Energiei Rusești, Putin a dat vina în schimb pe „promovarea agresivă” a energiei verzi.

„Desigur, [o astfel de agendă] are nevoie de sprijin, dar trebuie făcută cu înțelepciune, iar când vine vorba de promovarea agresivă a acestei agende, inclusiv în zona euro, sectorul global de petrol și gaze s-a dovedit deja că nu a beneficiat de suficiente investiții”, a afirmat el.

El a spus că în perioada 2020-2021, investițiile în producția de petrol și gaze au scăzut la cele mai scăzute niveluri din ultimii 15 ani, afirmând că acest lucru s-a întâmplat „cu mult înainte de începerea operațiunii noastre speciale în Donbas”.

Președintele rus a afirmat apoi că investițiile în sectorul energetic rusesc au fost de peste două ori mai mici și comparativ cu ​​2014, când Moscova a anexat Crimeea, dând vina pe situație pe acțiunie „așa-zișilor politicieni occidentali” pe care îi acuză că au preferat investițiile în energia verde.

Uniunea Europeană a interzis investițiile în sectorul energetic din Rusia în martie iar la începutul lunii iunie a impus un embargo asupra importurilor de petrol rusesc.

Săptămâna trecută UE a impus și un plafon asupra prețului petrolului rusesc, dar cu excepții.

Urmărește ultimele evoluții din a 231-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.