Wall Street: Cea mai bună săptămână din noiembrie 2020

Bursa de Valori din New York a încheiat o săptămână bună de tranzacționare, condusă de un val de achiziții după luni de turbulențe și în ciuda lipsei de certitudine față de conflictul din Ucraina, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

  • Dow Jones a semnat a cincea sesiune consecutivă, pentru prima dată de la sfârșitul lunii decembrie, câștigând 0,80% și urcând la 34.754,93 puncte
  • Nasdaq-ul s-a apreciat cu 2,05% la 13.893,83 puncte,
  • S&P 500 a urcat cu 1,17% la 4.463,12.

În patru sesiuni, Nasdaq a crescut cu 10,4%. Aceasta este cea mai bună săptămână pentru indicii din New York din noiembrie 2020.

Pentru Tom Cahill, de la Ventura Wealth Management, după o lungă perioadă haotică, investitorii „și-au spus că există o oportunitate acolo pe care nu vor să o rateze. Și au început să-și crească expunerea la risc”.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul trimestrului, o perioadă importantă pentru fonduri și administratorii de active, „va avea loc o reechilibrare a portofoliilor de la obligațiuni la acțiuni”, anticipează analistul.

Creșterea bruscă recentă a randamentelor obligațiunilor reflectă o tendință de vânzare pe această piață, unde prețurile se mișcă în direcția opusă ratelor.

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, a scăzut din nou vineri, la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii februarie.

Nici măcar creșterea ratelor de miercuri de către Banca Centrală a SUA (Fed) și semnalul unei serii de altele care urmează să vină, nu au fost suficiente pentru a atenua impulsul de cumpărare.

Mai multe valori aflate în agonie în ultimele luni au defilat vineri, printre care Meta (+4,16% până la 216,49 dolari), care a crescut cu 16% de luni, PayPal (+5,89%) sau Snap (+5,98%).

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.