Wall Street încheie în creștere, mizând pe o recesiune scurtă

Bursa de la New York a încheiat în creștere joi, după o cursă în rollercoaster, în condițiile în care președintele Fed a avut o nouă audiere în Congres, arătându-și din nou determinarea de a lupta împotriva inflației, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

  • Indicele Dow Jones a câștigat 0,64% urcând la 30.677,36 puncte.
  • Indicele Nasdaq, puternic ancorat în domeniul tehnologiei, a urcat cu 1,62%, la 11.232,19 puncte.
  • Indicele S&P 500 a câștigat 0,95% încheind la 3.795,73 puncte.

„Recesiunea este încă punctul central al dezbaterii pe Wall Street”, a declarat Edward Moya de la Oanda.

Dar pentru Karl Haeling, expert la LBW, o schimbare în așteptările investitorilor privind majorarea ratelor pare să arate că teama de recesiune ar putea fi de scurtă durată.

„A fost o zi foarte interesantă. În urmă cu o săptămână, piața estima ratele (Fed) peste noapte la peste 4% și aprecia că acestea vor atinge un maxim în trimestrul III 2023. Acum se apreciază că vor crește până la 3,5%, cu un vârf în T1 2023”, a precizat analistul.

Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani, care se mișcă invers față de prețul obligațiunilor, a scăzut brusc la 3,08%, de la 3,15% în ziua precedentă.

De asemenea, randamentele obligațiunilor de trezorerie pe doi ani s-au apropiat brusc de cele ale obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani, la 3,00%, o „aplatizare a curbei” care este în general interpretată ca un semn de recesiune pe termen scurt.

„În același timp, asistăm la o reechilibrare globală a prețurilor, cum ar fi în cazul materiilor prime, care se află la minimul ultimelor 15 luni, sau al energiei”, a spus Haeling.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.