Wall Street termină săptămâna în creștere, ridicată de cifrele privind locurile de muncă

Bursa de Valori din New York a închis sesiunea vineri în creștere, investitorii fiind încurajați de cifrele privind ocuparea forței de muncă din SUA, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

  • Dow Jones a câștigat 0,40% și a urcat până la 34.818,27 puncte,
  • Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, s-a apreciat cu 0,29% până la 14.261,49 puncte
  • S&P 500 a urcat cu 0,34%, la 4.545,86,8%.

Raportul lunar privind ocuparea forței de muncă arată că că au fost create 431.000 de locuri de muncă în martie.

Dacă cifra este mai mică decât se aștepta (490.000), a fost totuși bine primită, mai ales că datele pentru ianuarie și februarie au fost revizuite, cu aproape 100.000 de locuri de muncă net în plus în total (95.000).

Rata șomajului s-a situat la 3,6%, mai bine decât se aștepta (3,8%) și aproape de nivelul din februarie 2020 (3,5%), înainte de declanșarea pandemiei de Covid-19.

Acest raport „va consolida hotărârea Rezervei Federale de a controla inflația și creștere cu jumătate de punct a dobânzii cheie la întâlnirea din mai”, a comentat Kathy Bostjancic, din cabinetul Oxford Economics.

Semn că piața anticipează o înăsprire monetară accelerată dar se teme și de consecințele acesteia asupra creșterii, ratele obligațiunilor guvernamentale americane la 2 ani au crescut peste cele la 10 ani.

Acest fenomen, numit inversarea curbei randamentelor, este considerat a anunta o recesiune, dar cu un orizont de peste un an. Decalajul negativ dintre aceste două rate este acum cel mai mare din ultimii 15 ani.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.