Weekend plin pentru salvamontiștii din Poiana Brașov. Ei au avut 5 intervenții pe munte, într-o singură zi

Șase turiști au avut nevoie sâmbătă de ajutorul salvatorilor montani din Poiana Brașov, după ce s-au aventurat în masivul Postăvarul. Salvamontiștii au avut cinci misiuni în care turiștii le-au cerut ajutorul după ce s-au accidentat pe munte. Cele mai multe evenimente s-au întâmplat din cauza încălțărilor necorespunzătoare, spun salvatorii montani.

Două persoane care se plimbau, una în zona Kanzel, cealaltă pe pârtia de schi Drumul Roșu, au alunecat, din cauza încălțărilor inadecvate, suferind traumatisme de membre inferioare și necesitând transfer către unitatea spitalicească cu echipaje SMURD.

Una dintre acestea făcea parte dintr-un grup, din care un alt membru a fost transportat până în stațiune, din cauza unei stări de epuizare. Tot cu stare de epuizare a fost recuperată, de pe Drumul Roșu, o altă persoană.

Un practicant al ciclismului montan, echipat corespunzător și având echipamentul de protecție necesar acestui gen de activitate, a suferit escoriații minore în zona gleznei. După ce i-a fost toaletată plaga, ciclistul și-a continuat activitatea.

„Reamintim turiștilor amatori de drumeții necesitatea purtării unui echipament adecvat, în special al unei perechi de încălțări specifice mediului montan. Totodată, deplasarea să fie făcută exclusiv pe traseele montane marcate, în detrimentul pârtiilor de schi”, au spus reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.