Zece tone de deşeuri constând în anvelope uzate, oprite la vama Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Borş I, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor de la Garda Naţională de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 10.500 kg de deşeuri constând în anvelope uzate, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, relatează Agerpres.

Tone de deşeuri oprite de poliţiştii de frontieră la vama BorșFoto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse anvelope uzate, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.500 kilograme de deşeuri constând în anvelope uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, precizează IGPF.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.