Zelenski: Alți 344 de civli au fost evacuați din Mariupol

Alți 344 de civili au fost evacuați din orașul Mariupol și suburbii, a anunțat președintel Volodimir Zelenski în mesajul său transmis națiunii. Aceasta a fost a doua etapă a operațiunii de evacuare, oamenii fiind transportați spre teritoriile controlate de ucraineni, la Zaporojie. Președintele Ucrainei a adăugat că negocierile pentru salvarea oamenilor captivi la uzina Azovstal continuă.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Anterior, 150 de civili de la Azovstal fuseseră evacuați și întâmpinați la Zaporojie de către echipele ucrainene. ”Toți vor primi îngrijirle și tratamentul necesar din partea statului”, a mai precizat Zelenski.

Președintele Ucrainei a adăugat că negocierile pentru salvarea oamenilor captivi la uzina Azovstal continuă. ”Sunt civili. Femei și copii”, a spus Zelenski.

”Negociem şi sperăm să continuăm să salvăm oameni din Azovstal, din Mariupol. Mai sunt civili. Femei, copii. (…)Este nevoie de timp pentru a ridica oamenii din acele subsoluri, din acele adăposturi subterane”, a spus preşedintele Ucrainei, explicând însă că este nevoie de încetarea focului pentru punerea în practică a operațiunii.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare
Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.