Zelenski: Doar „diplomația” va pune capăt războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina se poate încheia doar prin mijloace „diplomatice”, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în condițiile în care negocierile dintre Moscova și Kiev se află în impas, transmite AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Office / AP – The Associated Press / Profimedia

„Sfârșitul (conflictului) va fi unul diplomatic”, a declarat el într-un interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean.

Războiul „va fi sângeros, va fi o luptă, dar se va încheia definitiv doar prin diplomație”, a continuat Zelenski.

„Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor. Vrem ca totul să se întoarcă (la cum a fost)”, ceea ce „Rusia nu dorește”, a adăugat președintele ucrainean, fără a da alte detalii.

Marți, un consilier al președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat că discuțiile dintre Moscova și Kiev sunt „în stand-by”, afirmând că Moscova nu dă dovadă de „înțelegere” față de situație.

A doua zi, Kremlinul a acuzat Ucraina de o „lipsă totală de voință” de a negocia cu Rusia pentru a pune capăt invaziei din Ucraina.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri între negociatorii ambelor părți, dar nu au produs niciun rezultat concret.

Ultima discuție între șefii delegațiilor – Vladimir Medinski din partea rusă și David Arahamia din partea ucraineană – a avut loc la 22 aprilie, potrivit agențiilor ruse.

––––-

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.