Zelenski: Rusia trebuie declarată un stat terorist. După Ucraina, cine va urma?

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia trebuie recunoscută oficial ca un stat terorist, care seamănă groază în Ucraina şi Europa, relatează news.ro. Liderul de la Kiev a apărut într-un tricou negru pe care scria „Sunt ucrainean” în cel mai recent mesaj adresat națiunii spunând că va cere Consiliului European să oprească politică teroristă dusă de Moscova.

Volodimir Zelenski Foto: Captura video

  • „Din nou şi din nou, voi reaminte lumii că Rusia trebuie, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat – sponsor al terorismului. Acest lucru este pur şi simplu adevărat.
  • Acest lucru este corect şi reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi sunt dornici să-l ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie să fie consacrat legal”, a declarat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski spune că numai împreună statele europene pot înfrânge politica teroristă pe care Rusia o promovează şi că va cere în şedinţa Consiliului European, care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, ca Rusia să fie recunoscută ca stat terorist.

  • „În special, voi vorbi despre asta. Despre teroare, care a devenit de fapt singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa. Teroare pe pământul Ucrainei.
  • Teroare pe piaţa energetică a Europei, nu doar în ţara noastră. Teroare pe piaţa alimentară, avem deja pe scară globală. Şi ce teroare va urma?”, se întreabă liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a vorbit sâmbătă şi despre atacurile intense ale trupelor ruseşti desfăsuşate în zone rezidenţiale, inclusiv lângă o grădiniţă.

  • „Astăzi, armata rusă a lansat lovituri absolut fără sens, barbare în regiunea Sumî. Şi pentru ce? Ucrainenii din regiunea Sumî precum şi orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia. Şi nu va putea adăuga nimic prin noua teroare. Şi cu atât mai mult, nu va putea intimida.
  • În urma bombardamentului rusesc de la Nikolaev astăzi, o persoană a murit, şapte au fost rănite, două – în stare gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la douăzeci de metri de grădiniţă”,a mai spus sâmbătă Zelenski.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.